Lees- en opruimtips

Zorg voor een goede voorbereiding

boxesVoordat je aan de slag gaat met opruimen: zorg ervoor dat je genoeg dozen, vuilniszakken en stickers hebt (gebruik een dikke viltstift) voor het opbergen en labelen per categorie.

 

 

Maak in je huis of garage een zogenaamde vertrekplek.

exitw2Verzamel op die vaste plek alles wat je weg wilt doen. Breng regelmatig (bijvoorbeeld één keer per maand) de spullen die je daar hebt verzameld naar het kringloopstation of de stort of geef de spullen weg.

 


Volg het Van Loo Organizing Opruimschema

schema
 
Pak het opruimen systematisch aan: volg het Van Loo Organizing Opruimschema. Klik hier voor het Van Loo Organizing Opruimschema.
 
 
 
 

 

Voorkom zigzaggen

zigzag

Pak het opruimen vertrek voor vertrek aan, voorkom zigzag-opruimen.

 


Verkopen of weggeven

Mag-weg
 
Orienteer je bijvoorbeeld via internet op de mogelijkheden die er zijn voor verkopen, weggeven, of anderzins wegdoen van spullen die nog goed zijn.

 

 

 

Van Loo Organizing inhuren!

Klik hier voor contactgegevens van Van Loo Organizing of om een vraag te stellen


 

Simplify your life

W. Kustenmacher & L. Seifert

Simplify-your-lifeWat is nu echt belangrijk in je leven? Dit is het uitgangspunt van een hoogst origineel boek over hoe je je leven zonder onnodige ballast gelukkig en zonder zorgen kunt inrichten. Met een veelvoud aan uiterst praktische tips op allerlei levensterreinen: financiën op orde, timemanagement, je persoonlijke gezondheid, familierelaties en vriendschappen, de relatie met je partner, je persoonlijkheid, je huis.Houden van je spullen. De kunst van het opruimen
Inge van der Ploeg

Inge van der Ploeg - houden van je spullenEen aanrader voor mensen die hun huis op orde willen brengen. Praktisch boek vol tips, ideeën over opruimen en opgeruimd blijven. Uitgeverij Indigo.