man met klokhoofdFlitscoaching: eenmalige werkplek-coaching

Je kunt kiezen voor een eenmalige werkplek-coaching. Bij een eenmalige coaching van 2 uren krijg je van mij minimaal 5 handvatten voor concrete actiepunten. Ik help je dus op gang en daarna ga je zelfstandig aan de slag.
Als je het fijn vindt om voorlopig contact te houden zodat ik je de eerste tijd nog persoonlijke adviezen kan geven, kunnen we daar afspraken over maken. Daarbij kun je denken aan enkele malen E-coaching of face-to-face met Skype.

Coachingstraject meer sessies
Als je besluit tot meer sessies (per keer: 2 uren) dan spreken we 2 of meer keer af bij jou op de werkplek. Afhankelijk van jouw wensen en doelen gaan we aan de slag met (een of meer) van de volgende onderwerpen die hieronder staan.

Klik hier voor contact over werkplekcoaching


De onderwerpen


Werkplek en archief
Een opgeruimde werkplek én geordende informatie geeft overzicht over je reële werklast. We maken korte metten met stapels en rommelige lades. We leggen een systeem aan voor inkomende post en documenten. En we schonen je (digitale) mappen op. Je merkt meteen dat je focus krijgt op je werklast.

Elke dag een (bijna) lege mailbox
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het kan écht: elke dag aan het eind van de dag een lege Inbox. Ik leer je hoe je dit volgens een heldere methode kunt aanpakken en volhouden. Zodat je elke dag die lege mailbox hebt én daardoor meer rust en tijd voor je echte werk. We besteden ook ruim aandacht aan de functionaliteiten van je programma en hoe je dit programma slimmer voor je kunt laten werken.

Weg met de losse eindjes
Je wordt getraind in het principe van "One touch only". Over alles wat op je af komt aan documenten, taakverzoeken en informatie neem je meteen een beslissing. Met behulp van je besliskaart geef je alles direct een logische plek in je planningssysteem of archief. Aan het eind van de dag heb je geen losse eindjes meer

Persoonlijk Tijdmanagement en Agendaplanning
Je leert een haalbare en realistische planning te maken. Gebaseerd op jouw reële werklast en persoonlijke werksituatie. We brengen achterstanden in kaart, doen “de braindump” en brengen al je activiteiten onder in een slim en handig systeem. Je leert hoe je dit systeem met minimale inspanning van jouw kant optimaal voor je laat werken. Hiermee heb je altijd overzicht en rust in je werkproces.

Omgaan met verstoringen
Mogelijk verlies je veel tijd door de omstandigheden in je werk. Je wordt bijvoorbeeld veel gestoord door collega's. Of je krijgt veel onverwachte klussen tussendoor. Aan de hand van jouw dagelijkse praktijk kijken we hoe je je werkwijze optimaal kunt afstemmen op dit soort situaties. 

Klik hier voor contact over jouw coachingsonderwerpen

 Image courtesy of Stockimages at FreeDigitalPhotos.net