Logo100px             


Franceso Melita


 Het verhaal van Francesco Melita's kantoor aan huis
 


Toen ik Gerda's advertentie las wist ik meteen: dit is precies wat ik nodig heb: een opruimcoach! Jaren geleden had ik op tv een vrouw aan het werk gezien die mensen hielp met een chaotisch huishouden en ik herkende erg veel.

Maar de stap om iemand te regelen is toch nog een flinke stap, al vind ik dat achteraf heel dom. Ik had mezelf veel eerder op Gerda's organisatiekunsten moeten tracteren. De advertentie kwam precies op het juiste moment, want ik was net bezig om een nieuwe werkruimte in te richten voor mijn verhalenbureau maar kwam maar niet tot een bevredigend resultaat. Ik heb een mooie werkkamer op zolder, die echter totaal overspoeld is met papieren.

 

werkplek_voor

 

En vaak bleef ik voor het gemak beneden in de huiskamer werken, waardoor er op twee plekken stapels papieren ontstonden en ik om de haverklap belangrijke facturen kwijt raakte, met alle gevolgen vandien. Gerda was vanaf het begin heel duidelijk: 'Ik kan je helpen, maar je moet zelf een keuze maken wat je wilt. Wil je in je huiskamer blijven werken of ga je in je studeerkamer werken?". Dat vond ik een héél prettig begin. Ik besefte meteen dat er geen sprake van kon zijn dat Gerda "het even voor mij zou bedenken" of keuzes zou maken. Ik moest de keuzes maken en zij zou me bijstaan met tips en goede raad.

   

werkkamer Francesco klaar
De zolder was al na twee afspraken zo goed als opgeruimd. Mooie glimmende bakjes met duidelijke etiketten 'opruimen', 'lezen' en 'actie' pronken nu op mijn werktafel en zorgen er voor dat de aanhoudende inkomende papierstroom in goede banen wordt geleid. Nu straalt de zolder de ruimte en rust die nodig is om een goed verhaal te bedenken.

 

Waargebeurd verhaal van Francesco Melita, Wageningen. Francesco is een zelfstandig gevestigd trainer en verhalenverteller van beroep. Wilt u meer weten over zijn passie: www.deverhalenvanger.nl